Afsnit 112: FFF Goes West 2018 Podcast 4 - Blazing Saddles (244 min, 224 MB)

Vi er tilbage i det vilde vest, men denne gang har genren fået et twist. For vi har sluppet Mel Brooks løs på alle klicheerne og stereotyperne fra western filmene, og resultatet er en stor gang vanvid.

Den fordrukne gunslinger, den teutoniske sanglærke, den sexgale guvernør, den korrupte statsanklager og den ensomme helt. Genrestandarder, der vendes på hovedet og blandes med jødiske indianere, sorte sheriffer, middelalder bødler, mongoloide bøller og en hel by fyldt med Johnson'er.

Mel Brooks' særlige stil har dannet skole for årtiers spoofs og crazy komedier og i 1974 lagde han gaderne øde med to gigantiske publikumssucceser: Young Frankenstein og denne westernparodi. Vi har i andre afsnit blandt andet talt om hans samarbejde med Gene Wilder, som også brillerer her. Denne gang byder vi både på en gennemgang af hele Mel Brooks' filmiske karriere og selvfølgelig vores sædvanlige grundige dekonstruktion af en film, der går lige til kanten og ofte langt over.

Genfinder The Waco Kid sit rolige sigte, kan den lille by leve med en n... noget anderledes sheriff og hører Mel Brooks hjemme på filmkomediens Mount Rushmore? Få svarene eller noget der minder om det her.

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit