Afsnit 113: Forsvundne Filmskatte Podcast 4 - Interview with the Vampire Part I (231 min, 212 MB)

På stadiet mellem at vampyrer var ligblege rottelignende skabninger, der kravlede rundt i Murnaus sort/hvide toner og sidenhen er blevet reduceret til tandløse teenagere med tudefjæs, der glimter som juveler i tusmørket, var vampyrer i en periode både dyriske og sexede. Både blodtørstige og elegante. De var i stand til at filosofere over livet, døden, kærligheden, etik og moral samtidig med at vin og blod skyllede i dekadente mængder hen over de sagesløse indbyggere i Louisiana.

For et sted mellem Nosferatu og Edward Cullen findes Anne Rices passionerede og dybt personlige vampyrkrøniker om Lestat, Louis, Claudia, Armand og alle de andre. En episk bogserie, der skulle have ført til en episk filmserie. Men hvor filmene hostede og spruttede sig til et ynkeligt endeligt meget hurtigt, til trods for indledende finansiel succes, så har Filmpodcast For Folket taget den blodstænkte handske op og lavet den mest episke podcast nogensinde... I hvert fald er den et godt bud på den længste...

Fordelt over to afsnit af sammenlagt mere end otte timer dykker vi ned i en grundig sammenligning af Anne Rices første vampyrbog og Neil Jordans filmatisering af samme: Interview With the Vampire. Vi vender alt fra kontroverserne om castingen af Tom Cruise til de dybt personlige og tragiske omstændigheder, der fik Rice til at drømme sin mareridts version af efterlivet op i første omgang.

Hvad end dit glas er fyldt med blodet fra rotter eller blot en god årgangsdrue, så skål og god fornøjelse med dette første afsnit om en vampyrs bekendelser.

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit