Afsnit 127: Steven Spielberg Podcast 04 - Close Encounters of the Third Kind Part I (233 min, 213 MB)

FFF er nået til Spielbergs første Sci-Fi film. En genre som mange idag, måske først og fremmest, forbinder ham med.

Spielberg havde i mange år været fascineret af tanken og teorierne om intelligent liv i rummet. Han tumlede længe med ideerne til manuskriptet og via lidt hjælp til inspiration fra andre(mere om det i afsnittet) lykkedes det ham at stykke det sammen.

Det blev til Close Encounters of the Third Kind, der i 1977 blev et kæmpehit. Tidligere på året havde vennen, George Lucas, sendt den første Star Wars film ud og de to kammerater havde dermed genfødt en næsten forsvunden Space Sci-Fi genre.

Handlingsmæssigt er parallellerne mellem de to film dog få, men de viste begge et entusiastisk publikum hvor bred genren var og med effekter af en anden verden, lå branchen for de to unge mænds fødder.

Spielberg måtte foretage mangt et krumspring for at få midlerne til produktionen og med skærmydsler mellem fotografen og en producer, var det bestemt ikke en problemfri periode.

Filmen betragtes idag som en klassiker, men er samtidig én af de Spielbergfilm, som mange mangler at se.

Hvordan fungerer filmen idag? Er effekterne falmet for meget med tiden? Forstår vi hovedkarakterernes valg? Og har rumvæsener altid et symfoniorkester med om bord?

FFF har taget et lynkursus i håndtegn på fransk og smurt den ene side af ansigtet med faktor 80.

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit