Afsnit 129: Mount Rushmore Podcast 01 - Actionstjerner (29 min, 27 MB)

I 1927 besluttede man at hugge 4 portrætter ind i Mount Rushmore ved Black Hills i South Dakota. De 4 portrætter var de 4 største amerikanske præsidenter, som havde gjort mest for at bevare republikken og arbejdet for at udvide dennes territorier.

Vi har tidligere leget lidt med ideen om at hugge vores egen version af Mount Rushmore og istedet for amerikanske præsidenter var det oplagt at vælge filmrelaterede emner. Film er mange ting, så "Mount Rushmore"-serien bliver en række korte podcasts med hver deres tema, mens vi venter på mere Spielberg.

Første forsøg på at udhugge 4 portrætter bliver under temaet "Actionstjerner".
Hver vært har selvfølgelig deres egne kriterier for hvad en rigtig actionstjerne skal kunne og der er ikke fra starten udsigt til enighed.

Skal man udføre sine egne stunts for at ende på bjerget, eller er det vigtigste at kvaliteten af de actionfilm man har lavet er jævn?
Måske kræver det at man står helt i en kategori for sig selv, og hvordan udspiller det sig så, når man stiller nutidens højoktane helte overfor fortidens koryfæer?
Hvem var den største i 80'erne hvor actionfilmene virkelig havde en renæssance, og hvor mange af den æras hårdtpumpede ego'er er der egentlig plads til når vi hugger vores første 4 portrætter på Mount Rushmore

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit