Afsnit 132: Mount Rushmore Podcast 02 - Transportmidler på Film (26 min, 24 MB)

I 1927 besluttede man at hugge 4 portrætter ind i Mount Rushmore ved Black Hills i South Dakota. De 4 portrætter var de 4 største amerikanske præsidenter, som havde gjort mest for at bevare republikken og arbejdet for at udvide dennes territorier.

Vi har tidligere leget lidt med ideen om at hugge vores egen version af Mount Rushmore og istedet for amerikanske præsidenter var det oplagt at vælge filmrelaterede emner. Film er mange ting, så "Mount Rushmore"-serien bliver en række korte podcasts med hver deres tema, mens vi venter på mere Spielberg.

Efter actionstjernerne sidst var det oplagt at finde ud af hvordan man bedst kommer rundt når man er med i en film, så andet sæt portrætter til Mount Rushmore bliver under temaet "Transportmidler på Film"

Meget hurtigt efter man begyndte at lave film blev det at rejse ud i verdenen et tema som filmskaberne brugte meget tid på. Det gav muligheden for at opleve tog, biler og senere i Sci-Fi genren, rumskibe, og det var næsten som at være der selv. Men hvilke krav kan man stille til et transportmiddel udover at det kan bringe dig fra A til B?
Skal det være revolutionerende og nytænkende eller kræver det bare at der er ny lakkering og lædersæder?
Giver det ekstra point hvis man har gennemført the Kessel Run på sølle twelve parsecs, eller skal det helst være funktionelt både til transport, arbejde, og nedkæmpninger af Alien Queens ?

Vi tager en tur i filmverdenens transportmidler og testkører dem grundigt før vi hugger dem ind på vores Mount Rushmore!

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit