Afsnit 133: Steven Spielberg Podcast 06 - Raiders of the Lost Ark Part I (250 min, 229 MB)

FFF er nået til Spielbergs første film om arkæologen Indiana Jones. En eventyrfilm der fortsat hyldes som én af de største i genren.

Oven på budget infernoet på "1941" var der ikke mange selskaber i Hollywood som havde lyst til at arbejde sammen med Spielberg. Selv havde han mest lyst til at lave en James Bond film men Cubby Broccolis EON selskab turde ikke satse på den unge amerikaner som ikke kunne overholde budgetter.
Heldigvis kom der en håndsrækning fra vennen og instruktør kollegaen George Lucas som siden de tidlige 70'ere havde arbejdet på et manusskript om en arkæolog, som var lige dele James Bond, eventyrer, og professor. Tanken var at handlingen skulle være meget lig de gamle eventyrs serials, som de begge havde set som børn.

Spielberg blev pålagt at holde sig indenfor et relativt begrænset budget og det blev vigtigt for ham at bevise det var muligt da det denne gang også var George Lucas' løn som stod på spil.

Filmen blev en kæmpesucces og også anmelderne var vilde med denne nye eventyrfilm, fyldt med referencer til tidligere tiders fortællestil.

Alle tre værter har naturligvis set filmen tidligere, men hvordan ser det ud når den er kommet igennem vores maskine? Er den ufortjent blevet sat på en pedestal og bør den væltes ned derfra? Havde det været bedre med Tom Selleck i rollen som Indiana Jones?

FFF undviger rullesten og drikker en sherpa under bordet i jagten på Pagtens Ark

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit