Afsnit 138: Adventskalender 2018 Podcast 1 - Elf (281 min, 257 MB)

Kalenderen viser igen december og traditionen tro, byder vi hver adventssøndag på en lille podcast pakke til jer.
I år har Kristian stået for valg af filmene til adventskalenderen og det bliver spændende at se, om han har valgt gode juleklassikere eller om visdommen bag englen Clarence endelig er sunket ind, og vi skal plages med 4 uger med "It's a Wonderful Life"-kloner.

På trods af at Nikolaj er hundesyg, åbner vi den første låge. Bag den finder vi filmen "Elf" fra 2003.

Buddy er vokset op på Nordpolen blandt de arbejdsomme nisser, der arbejder i julemandens værksted. Men han har aldrig rigtig passet ind på værkstedets arbejdshold, hvor han er flere hoveder højere og meget langsommere end sine effektive kollegaer. På trods af Buddys normalt ukuelige optimisme lider hans julehumør et gevaldigt knæk, da han en dag overhører to nisser snakke om at han er menneske og ikke nisse!
Buddys plejefar, Papa Elf, må krybe til korset og fortælle Buddy sandheden om hans herkomst. Det bliver startskuddet for Buddys eventyr til New York City, hvor han vil finde sin rigtige far og møde sin menneskefamilie. Der er bare ét lille problem; Buddys far ved slet ikke at Buddy findes og hvad værre er, så viser det sig til Buddys store rædsel, at faderens navn står på Julemandens liste over "De Uartige"!

Filmens hovedrolle Buddy bliver spillet af Will Ferrell som her fik sit store gennembrud som komiker på film og lancerede sin flotte karriere udenfor Saturday Night Live. For instruktøren Jon Favreau, blev filmen et bredt kommercielt gennembrud, og den fik ham ind på radaren hos folkene bag Marvel filmene. Faktisk var de så vilde med Favreau, at han blev betroet med tøjlerne på den første film i MCU serien, "Iron Man".

"Elf" er sidenhen også blevet til en Broadway Hit-Musical, der sidste år spillede i Tivoli. Morsingboen var en del af opsætningen i Danmark og deler derfor ud af sin insiderviden, og vi snakker selvfølgelig om, hvordan filmen fungerer i forhold til forestillingen.

Filmen regnes i USA som en moderne juleklassiker, så det var bare et spørgsmål om tid, før Filmpodcast For Folket tog den under kærlig behandling i den årlige adventskalender.

Fyld kruset med glögg og tag en dyb indånding for de næste 280 minutter står den på spaghetti med ahornsirup, sneboldkamp, druk i postrummet og akavet fællessang i pigernes omklædningsrum i et stormagasin.

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit