Afsnit 145: Double Bill: Verhoeven's Cops & Bugs - Starship Troopers Part I (216 min, 216 MB)

Som en lækker lille dessert ovenpå den todelte hoved-nytårsret med RoboCop, skal vi lige nå et kort smut ud i galaksen for at trampe på klamme insekter. De skal ned med nakken skal de! ... Og det korte mandelsmut ender så ud i endnu et dobbeltafsnit...

Starship Troopers var en af 90'ernes mest misforståede film. Mange kunne ikke finde sig til rette med tonen i Paul Verhoevens værk, og følte sig dybt utilpas ved det, der kan tolkes som en dybt fascistoid propagandafilm, hvis man ikke køber humoren og den satiriske vinkel. Gad vide om værterne på podcasten kan se forskel på Riefenstahl propaganda og en satire safarisk gang Tjenesten i Rummet.

Vores favorit-tulipan-basker har denne gang castet en ordentlig omgang sæbeopera "skuespillere" og sendt dem i militærtjeneste for at udrydde universet for alskens creepy crawlies. Doogie Howser MD har fået rollen som gestapo lignende telepatisk officer. Hende der heller ikke var troværdig som atomfysiker i James Bond filmene er denne gang usandsynlig i rollen som rumpilot. Og så er der selvfølgelig voksdukken Casper Van Dien, som har valgt infanteriet som karrierevej og sammen med de andre fodtudser sendes ud som kanonføde i forreste geled.

Vi følger primært Van Diens Johnny Rico under uddannelse og træning og siden i kamp side om side med venner og veninder i blodige opgør med ruminsekterne. Undervejs er der en udvidet udgave af Verhoevens elskede unisex brusebad, der skal slås op med kærester via rum-Skype, spilles på rumviolin, kastes med knive mod kammerater og generelt bare pumpes testosteron ud i æteren.

Vil du gerne vide mere? Så lyt med, når FFF kaster sig ud i endnu en omgang hollandsk vanvid med den oversete 90'er perle, Starship Troopers.

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit