Afsnit 147: Star Wars Podcast 12 - Solo: A Star Wars Story Part I (242 min, 221 MB)

Med "Rogue One" vel bag os giver vi den foreløbig sidste Star Wars film i anthology-serien et grundigt gennemsyn. Vi er nået til den 12. film i vores Star Wars podcast serie og denne gang tager vi turen tilbage til planeten Corellia. Tilbage til en tid før Han Solo og Chewbacca blev smuglere og før de fløj galaksen tyndt i The Millenium Falcon.

Selvom fans i årtier har tigget og bedt om en film om den unge Han Solos liv, fik den alligevel en hård medfart i sommeren 2018. Stik mod alle forventninger fik "Solo: A Star Wars Story" den tvivlsomme ære at blive udråbt til det første økonomiske live action flop i serien. Vi ser naturligvis på hvordan det næsten garanterede hit kunne fejle og diskuterer om det var feberen efter "The Last Jedi" som gjorde udslaget eller om der simpelthen ikke var et balanceret mix af det de hardcore fans ville se og det som den mere casual filmfan havde forventet.

Selv filmfans som ikke kender Star Wars universet ud og ind forbinder rollen som Han Solo med Harrison Ford, så Alden Ehrenreich fik en svær opgave da han påtog sig ansvaret for at løfte galaksens tungeste arv. Heldigvis er han ikke alene om opgaven og fordi det er en klassisk origin historie så får han undervejs hjælp af venner og fjender.
Vi ved allerede fra Episode IV at Han og Chewbacca skal ende med deres rumskib på Tatooine, og fra Episode V og VI at de undervejs på deres eventyr har vundet rumskibet fra Lando Calrissian. Der er altså lagt op til at filmen skal forbinde disse små perler og undervejs forhåbentlig fylde hullerne ud med sjov sekvenser med et Star Wars twist. What could go wrong?

I den første del snakker vi om filmen tilblivelse med de sædvanlige cast og instruktør problemer som efterhånden er normen på de store blockbuster film. Der bliver også tid til at snakke om behovet for flere film i Star Wars universet og om de behøver at udkomme så hyppigt som én hvert år. Både Star Trek og Marvel Cinematic Universe har udsendte en kaskade af filmen så mon de har fundet en formel som man kan bruger i en fjern galakse?

Stjæl en M-68 landspeederen og gør dig klar til at blive indskrevet i Imperiets rækker, for vi snakker "Solo: A Star Wars Story" og vi har a good feeling about this..

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit