Afsnit 154: Flash Gordon Podcast 01 - Flash Gordon (1936) Part I (238 min, 218 MB)

Med dagens afsnit kaster FFF sig ikke blot over en helt ny serie, men vi bevæger os også i et rystende ustabilt og skramlet raketskib ud i et ukendt univers, hvor vi behandler et helt nyt format: Serials.

I dag kender vi alle til TV og streaming serier, hvor vi i timelange maratons henover en weekend fortærer hele sæsoner om drager eller fængsler eller motorcykelbander eller vikinger eller korrumperede fysikprofessorer og alt muligt andet. Men i filmmediets spæde ungdom måtte man i biografen, hvis man ville have episodiske eventyr. Den aller største helt i disse føljetoner var Jens Lyn, eller Flash Gordon, der fra 1936 til 1940 havde tre serier, der begejstrede publikum og sikrede Universal Studios en sikker indtægt, når deres filmmonstre som Dracula og Frankenstein begyndte af blive slappe i hugtænderne og løse i syningerne. I titelrollen blev den olympiske svømmer, Buster Crabbe, et ikon for alle drenge og en hjerteknuser for alle piger. Over de næste afsnit i denne serie, skal vi tale om de tre serials med Buster Crabbe og selvfølgelig spillefilmen fra 1980, hvor Sam Jones overtog titelrollen og Queen erobrede hitlisterne verden over.

I første afsnit dykker vi dybt ned i både Jens Lyns oprindelse i avisernes tegneseriestriber og giver selvfølgelig også en grundig gennemgang af begrebet "serial" og genrens udvikling fra den spæde start med heltinder som Mary, Pauline og Helen, helte som Tarzan, Captain Marvel, Buck Rogers og Zorro, henover dens første store krise, da fjernsynet gjorde sit indtog og til dens genopstandelse som genudsendelser på tv skærme over hele verden og som den primære inspiration for moderne franchises som Star Wars og Indiana Jones, inden vi kaster os over de første 6 af 13 afsnit i den første omgang Flash Gordon fra 1936.

Så hop med os ombord i Dr. Zarkovs flyvende cisterne og rejs til planeten Mongo for at besejre den onde kejser Ming, hive løvemanden i skægget, klippe kløerne på krabbe-dragen, binde knuder på kæmpeblæksprutten, flå badehætten af hajmændenes konge og plukke en fjer eller to med den voldsomt lattermilde Vultan.

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit