Afsnit 156: Steven Spielberg Podcast 09 - Indiana Jones and the Temple of Doom Part I (234 min, 214 MB)

Podcasten vender tilbage til Spielbergs filmiske univers og der er dømt gensyn med gamle kendinge. For det første har Limfjordens primære eksportvare, Morsingboen, fundet tid i kalenderen til et smut bag mikrofonen. For det andet har verdens mest berømte arkæolog fundet sin pisk frem og er klar til at svinge den over lytterne i bedste Fifty Shades of Fedorahat-stil.

At FFF trioen er samlet igen føles som en rejse tilbage i tiden, og det passer perfekt da dagens afsnit faktisk ikke er en fortsættelse, men en forløber eller prequel. Temple of Doom foregår et år før handlingen i Raiders of the Lost Ark, så der er ingen Marion Ravenwood, Indy har ikke fundet Pagtens Ark og han har endnu ikke udvalgt nazisterne som sine ærkefjender.

Denne gang leger Dr. Jones (hey, fik han ikke en Aqua sang på et tidspunkt?) surrogat-far for den opfindsomme og vidunderligt selvstændige knægt Short Round, der hurtigt blev en favorit for de fleste drenge i 80'erne. Sammen er de to helte på eventyr i Shanghai, hvor de samler sangerinden Willie Scott op og tager en flyvetur i en gummibåd til Indien (se filmen, så giver det mening), hvor de efter et måltid biller bliver overtalt til at ride på elefanter til et mystisk tempel-hotel med et særdeles tvivlsomt menukort og skumle hemmeligheder i kælderen.

Temple of Doom var den mest kontroversielle Indiana Jones film indtil George Lucas insisterede på at lege med rumvæsner (undskyld, vi mener "interdimensionelle eksistenser"). Den begejstrede børn og unge, men skræmte livet af deres sensible forældre og var med til at skabe en helt ny kategori indenfor amerikansk filmcensur. Lyt med og hør om værterne mener, at Temple of Doom er en hyggelig film for de mindste, eller om Spielberg og Lucas har drejet til højre i stedet for til venstre og er kørt ned af den mørkeste skakt i film-minen.

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit