Afsnit 160: Steven Spielberg Podcast 10 - The Color Purple Part I (326 min, 298 MB)

FFF er tilbage med en af de mest kontroversielle Spielberg film. I 1985 udkom Farven Lilla, Spielbergs filmatisering af Alice Walkers Pulitzer vindende roman af samme navn. Dengang blev det livligt debatteret, om det var det rette valg, at lade en hvid mand instruere historien om en farvet kvinde, der stod op imod patriarkalsk undertrykkelse. Spielberg var selv i tvivl, men fandt en vinkel, hvor han følte et stærkt bånd med hovedkarakteren og følte sig i stand til at løfte den store opgave.

Farven Lilla er fortællingen om Celie, der misbruges af sin far og føder hans børn, giftes bort mod sin vilje til en mand, der hellere ville have haft hendes søster og må lide igennem et ægteskab med vold, utroskab og nedarvede synder, der gentages på tværs af generationer.

Det er et stort spring for Spielberg som fortæller og for podcasten her, at gå fra eventyr med Indiana Jones til de store tematikker, der bringes på bordet denne gang, når vi dykker dybt ned i Spielbergs første reelle forsøg på at lave en såkaldt moden film. Vi går grundigt igennem filmens tilblivelse, castingen af de helt nye ansigter som siden skulle blive så verdenskendte og sammenligner detaljeret filmen med den litterære forlæg, når Spielberg og FFF med et brutalt slag med Misters bælte tvinges til at blive voksne for en stund.

Lyd med og hør, om vi mener Spielberg klarer springet til et nyt stadie i sin filmkarriere, eller om der stadig er noget vej for ham.

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit