Afsnit 161: Steven Spielberg Podcast 10 - The Color Purple Part II (285 min, 261 MB)

Ikke overraskende strækker dagens afsnit sig igen over to afsnit, for der er meget at snakke om, før Celie kan slippe fri af Misters undertrykkelse, realisere sig selv med Shug Avery, blive en selvstændig kvinde og blive genforenet med sin søster og sine børn. For der er også andre, der har problemer i de plagede og splittede sydstater.

Harpo har flere generationers fejltagelser, der prøver at få ham til at gentage sine mandlige forfædres voldelige mønstre. Shug forsøger mod alle odds at balancere sit liv som en fri kvinde og samtidig genvinde sin stærkt religiøse fars respekt og kærlighed. Og Sofia må gå grueligt meget igennem som konsekvens af hendes standhaftige og viljefaste facon, før hun igen kan smage friheden og kærlighedens sødme.

Alle hovedkaraktererne har voldsomme udfordringer at overkomme, før Spielberg kan give signal til solen om langsomt og billedskønt at gå i horisonten og kaste sine sidste stråler på pigerne, der endelig mødes igen i de lilla blomsterklædte marker.

Lyt med og hør vores endelige dom over Spielbergs modige og kontroversielle værk, der viser sig at være så vigtigt et pejlemærke i udviklingen af den filmskaber vi får i de efterfølgende årtier.

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit