Afsnit 166: Flash Gordon Podcast 04 - Flash Gordon (1980) Part I (270 min, 248 MB)

Så tager vi sidste tur til Mongo i denne omgang, når vi går i krig med den farverige spillefilm fra 1980.

Elsket og hadet, Jens Lyn filmen har altid delt vandene, men selvom den ikke blev et popkulturelt fænomen, der kunne konkurrere med den samtidig saga om Skywalker familien, så er den med årene blevet en vaskeægte kultfavorit med inkarnerede fans, udklædninger og lange køer når skuespillerne dukker op til konferencer.

Og der er meget at holde af, for dem, der går med på den indiskutabelt kitchede leg her. Queens ikoniske musik er næsten mere kendt end filmen selv. Vultans voldsomme udbrud har givet Brian Blessed smør på brødet lige siden. Den oversexede Prinsesse Aura sætter gang i blodomløbet på drenge i alle aldre. Og Max Von Sydow nyder tydeligvis at lægge de mere alvorlige Bergman-roller på hylden for en stund. Timothy Dalton vælger til gengæld at svømme lidt imod strømmen og tager sin rolle som Errol Flynn-lignende skovmand meget alvorligt.

Farvepaletten er ekstrem, da kostumer og kulisser er lagt i hænderne på italienske Danilo Donati, der ikke spildte sin tid på banaliteter som at spekulere over, om skuespillerne kunne bevæge sig i tøjet eller om det var muligt at flytte kameraet rundt i dekorationerne. Åbenlyst ligegyldige detaljer, når der skal italiensk design på banen. Generelt var det en stor rodebutik, som instruktøren, Mike Hodges, overtog meget sent i processen, og det er ikke nogen hemmelighed, at udtrykket i filmen stritter i mange forskellige retninger. Men ovenpå tre succesfulde besøg i Universals serial univers, er FFF værterne mere end åbne for, at også denne rejse i Zarkovs cisterne-lignende raketskib skal være en stor fornøjelse.

Von Sydow. Topol. Dalton. Queen. Det kan da umuligt gå galt, lige meget hvor mange gummi-øgle-mænd de kaster i nakken på os, vel?

Lyt med, når vi dykker grundigt ned i tilblivelse af en de mest særprægede 80'er science fiction favoritter. Der bliver selvfølgelig også tid til at diskutere det nyeste skud på Jens Lyn stammen, dokumentarfilmen Life After Flash, der især fokuserer på Sam J. Jones og hvad der blev af ham i årtierne efter hans store gennembrudsrolle.

Og så slutter vi faktisk første afsnit på den vildeste af alle cliffhangers...

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit