Afsnit 170: Forsvundne Filmskatte Podcast 5 - The Rocketeer (287 min, 263 MB)

Flash Gordon og Indiana Jones serierne har givet os blod på tanden for endnu mere serial inspirerede heltefortællingerne fra Hollywoods gamle skole. Derfor kaster vi os i dette afsnit over en af favoritterne fra værternes barndom. Det er årevis siden nogen af os har set The Rocketeer, men minderne og filmens hæderlige omdømme gør, at vi har en formodning om, at den passer perfekt ind i vores serie "Forsvundne Filmskatte", hvor vi vender vores grundige blik mod film, som muligvis er blevet glemt med tiden, men måske fortjener at komme frem i lyset.

The Rocketeer er i hvert fald på papiret spækket med ting, der burde gøre den til en oplagt Filmpodcast For Folket favorit: Den er baseret på en tegneserie, den foregår i 40'erne, den er en stor kærlighedserklæring til de gamle eventyrserier fra den tid hvor Jens Lyn tog sin første tur ud i verdensrummet og sørme om ikke FFF-yndlingen Timothy Dalton dukker op og giver den hele armen som en af værternes favorit-actionstjerner (hør afsnittet med vores Actionstjerner Mount Rushmore), Errol Flynn.

Der er nazister og gangstere og flyvende raketter. Der er action og humor og hende den søde fra Labyrinten. Der er fly og luftskibe og sminkeeffekter af Rick Baker. Det burde ikke kunne gå galt, når Cliff (Billy Campbell, der skriver sig ind på den efterhånden lange liste af unge, flotte, mandlige skuespillere, der uden held blev forsøgt lanceret som ny superstjerne, men som siden i stedet får plads på podcasten), ved et tilfælde får hænderne i en rygsæk-raket, der mest af alt ligner en støvsuger uden slange. Raketten kan i bedste Thunderball stil tage Cliff til nye højder, og han bruger den derfor først i sit job som stunt-pilot og siden, som det mest naturlige i verden, til at bekæmpe Hollywoods tredjestørste stjerne, Neville Sinclair (Dalton), der selvfølgelig ikke har nok i sin stjernestatus, men har allieret sig med den amerikanske mafia, for at få fingrene i Howard Hughes (jep, ham) raketopfindelse, så han i al hemmelighed kan sælge den til sin virkelige arbejdsgiver (ingen spoilers, men Indiana Jones hader også de gutter...), så de kan invadere hele verden. Og, nå ja, skurkene har både en zeppeliner som i A View to A Kill og Indy 3 samt en håndlanger, der ligner en krydsning mellem en James Bond skurk og noget fra de gamle Dick Tracy film.

Som sagt kunne en film knapt være mere skræddersyet til FFF værterne. Men så let er det jo ikke altid, og der er jo også noget der hedder et sammenhængende manuskript, gode skuespillere og stilsikker udførelse. Lyt med og find ud af om disse ting også er på plads og om den endelige dom falder ud til filmens fordel, når vi skal vurdere om The Rocketeer faktisk er en Forsvunden Filmskat.

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit