Afsnit 171: Steven Spielberg Podcast 13 - Always (297 min, 272 MB)

I 1989 skruede Onkel Steven op for sit i forvejen høje produktive tempo. Der gik kun et halvt år efter den tredje Indiana Jones film havde domineret biograferne, før den røde løber atter var rullet til en Spielberg premiere. Endnu engang skuede instruktøren bagud, denne gang ikke til 30'ernes serials, men til en af sin barndoms favoritter. Under optagelserne til Nærkontakt af Tredje Grad opdagede han at Richard Dreyfuss delte en stor kærlighed for Spencer Tracy filmen A Guy Named Joe. Efter 12 års løse samtaler satte de i foråret 1989 fut under kedlerne og til juletid udkom deres genindspilning, Always.

Handlingen flyttede de fra bombepiloter under Anden Verdenskrig til brandslukningspiloter i de amerikanske midtstater. Tracys rolle blev spillet af Dreyfuss, og gamle Filmpodcast For Folket favoritter som Ward Bond og Lionel Barrymore blev erstattet med John Goodman og Audrey Hepburn (som både overtog Barrymores rolle samt en rolle i originalen, der blev spillet af en mand, der senere spillede James Bond... Hør podcasten for at finde ud af hvem...). Irene Dunne havde spillet den kvindelige hovedrolle i den oprindelige film, så Spielberg ledte efter en kvinde med ben i næsen og energi, der kunne følge i sporet på tidligere Spielberg-heltinder som Goldie Hawn, Nancy Allen, Karen Allen og Whoopi Goldberg. Valget faldt på det nye stjernefrø og fremtidige Oscar vinder Holly Hunter. Men bortset fra disse ændringer, valgte Spielberg at holde sig meget tæt og loyalt til forlægget foran og bag kameraet.

Stilen er tryg og klassisk og holdet er fyldt med gamle kendinge som John Williams, Michael Kahn, Kathleen Kennedy og alle de andre. Men med danske briller er der blevet plads til en markant ny tilgang. Filmen er fotograferet af Mikael Salomon, der samme år lavede James Camerons undervands-mastodont Dybet.

Er der nok udfordring for Spielberg i at genindspille en favorit? Kan Dreyfuss løfte arven efter Tracy? Skal John Goodman være FFF's nye favorit side kick? Sparker Salomon døren ind til Hollywood? Hvad laver Audrey Hepburn i hvidt tøj midt ude i en nedbrændt skov i sin sidste film? Hvorfor bruger vi forbavsende meget tid på at tale om filmens dolly grip? Få svar på disse ting og meget mere, når vi starter motoren, spænder hjelmen og frygtløst kaster podcasten direkte ind i flammerne.

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit