Afsnit 173: Steven Spielberg Podcast 14 - Hook Part I (260 min, 238 MB)

Det virkede som den mest oplagte ide i filmhistorien, da Steven Spielberg, filmskaberen der aldrig var blevet voksen, skulle give sit bud på en Peter Pan film. I stedet for en direkte genindspilning besluttede Onkel Steven og vennerne sig for at lave en pseudo-fortsættelse til Disneys animerede klassiker og JM Barries ikoniske fortælling. De legede med den enkle og fascinerende tanke: Hvad nu hvis Peter Pan faktisk blev voksen?

Som sædvanlig skal manuskriptet igennem flere forskellige hænder, før Spielberg og producenterne er tilfredse, men til sidst er de klar med historien om Peter Banning, en succesfuld men stresset advokat, der taler i mobil under sin datters teaterforestilling og kommer for sent til sin søns baseball kamp, og fuldstændig har glemt alt om sin fortid som piratjæger og over-lege-barn på Ønskeøen. Men da en hævntørstig Kaptajn Klo en dag krydser grænsen mellem drømmeland og virkelighed og kidnapper Bannings børn, må den håbløst voksne mand rejse ud på sit livs (andet) eventyr og genfinde fantasiens glød.

Første afsnit byder som altid på en grundig gennemgang af filmens tilblivelse samt en varm velkomst til en række navne, der er spritnye i FFF kontekst, når vi giver karrieregennemgange af ikoniske navne som Robin Williams, Dustin Hoffman, Julia Roberts og mange flere.

Så lyt med, når vi taler om alt fra Phil Collins karriere til Maggie Smiths udødelighed og samtidig lige får rundet lettere kontroversielle emner som Disneys håndtering af de indfødte amerikanere og meget mere.

Skulle filmen have været en musical? Er John Williams ufejlbarlig? Har de brugt rigtige hunde til at lave lydeffekterne (dette testes af Nikolajs gravhund Gustav)? Og hvad betyder det at man mister sine glaskugler? Få svar på disse og mange andre spørgsmål, når vi prøver at tage Hook ud af sin samtidig for at se, om de barnlige gemytter skal en tur i skammekrogen eller om legesygen spreder sig blandt værterne.

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit