Afsnit 177: Adventskalender 2019 Podcast 2 - Rise of the Guardians (348 min, 319 MB)

Podcastens årlige adventskalender har tidligere fejret store triumfer med animationsfilm. The Nightmare Before Christmas var lige så fantastisk, som vi huskede den og Arthur Christmas overraskede værterne positivt og spredte megen juleglæde. Så vi vover pelsen med endnu en omgang tegnefilm, når vi bag årets anden kalenderlåge finder Rise of the Guardians / De eventyrlige vogtere fra 2012.

Jack Frosts første minde er kulde og mørke og vand. Han vågner under overfladen af en tilfrossen sø, da månens stråler rammer hans ansigt og inviterer ham tilbage til virkeligheden. De næste 300 år lever Jack en fortvivlet og frustreret tilværelse, hvor ingen mennesker kan se ham og hans eneste måde at interagere med omverdenen er ved at sprede frost, kulde og sne, mens han længselsfuldt ser op mod nattehimlen og insisterende beder om svar på hvorfor han er blevet skabt til at leve i ensomhed. Men da mørkets kræfter begynder at sprede frygt blandt verdens børn og stjæle deres tro på eventyr hidkaldes Jack af et hemmeligt selskab, De eventyrlige vogtere, der værner om håbet og drømmene. Selskabet rådgives af Manden i Månen og består af Påskeharen, Tandfeen, Ole Lukøje og gruppens leder, North (bedre kendt som Julemanden). Modvilligt indlemmes Jack i det hemmelige selskab og deltager i kampen mod skyggerne for at finde sin egen indre kerne og bringe glæde til verdens børn.

De eventyrlige vogtere er en slags Højtidernes Avengers og byder på masser af action og eventyr. Men værterne får rig lejlighed til at spørge sig selv og hinanden om filmen også byder på masser af jul, som trods alt er formålet med adventskalenderen.

Filmen blev betragtet som et stort flop, da den udkom, fordi produktions- og markedsførings omkostningerne var enorme og derfor blev ambitionerne om at den skulle være et startskud til en ny franchise hurtigt lagt i graven. FFF giver nu filmen en ny chance og dykker dybt ned i Påskeharens huler, flyver højt op i Tandfeens svævende by, rejser med i den russisk talende Julemands kane og føler med de plagede yetier, gyser over de skræmmende nisser og kaster sig ud i intense sneboldkampe, for at finde svar på om der er ægte heltepotentiale i Captain Kirk som ismand og Wolverine som pelset ægge-fanatiker.

Så find din inderste, sande kerne og lyt med, når vi forsvarer barnesindet mod skyggernes mareridt.

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit