Afsnit 179: Adventskalender 2019 Podcast 4 - Lethal Weapon (325 min, 298 MB)

Som en anden islandsk pony tølter podcasten stolt i mål med årets sidste adventsafsnit. Med flagrende svenskerhår render værterne rundt i vinterkulden og håber på, at der er lyttere, der ligesom Murtaugh familien, vil lukke nogle sindsforvirrede fremmede ind i deres stuer i tide til julemiddag og fællessang om træet.

I 1987 slog det filmiske gnister, da Richard Donner castede Mel Gibson og Danny Glover som makkerparret, der skulle udvikle sig til en af de mest langtidsholdbare duoer nogensinde. Karismaen og kemien har i indtil videre fire film formået at glatte den ellers ofte svære skillelinje mellem brutal action og lårklaskende humor ud og dække diverse plothuller til, mens publikum er hensat i en afvæbnet tilstand af hygge, som i sig selv kunne gøre denne film værdig til at figurere på en julefilm-liste.

Men der stikker mere under. For Dødbringende Våben foregår i julemåneden, der er juletræer og julemænd alle vegne og der er julemusik på soundtracket. Oven i det følger filmen fint op på tesen fra Gremlins om at højtiden medfører depressioner, da et af de gennemgående temaer i fortællingen her netop er selvmord og forhåbentlig vejen ud af de dertil hørende mørke tanker. Endvidere er det en smuk historie om en mand, der har mistet sin kone og nu sidder ensomt tilbage. Hans liv bliver først godt igen, når han får en ny (om end symbolsk) familie.

Riggs og Murtaugh er et umage, nyligt sammensat makkerpar. Hver mand er livstræt på sin egen måde. Dette er historien om, hvordan disse to genfinder gnisten og forenes om Rogers kones tvivlsomme kogekunst i harmonisk juleglæde. Og så er der vist noget med nogle narkohandlere, lejesoldater, kidnapninger, politimord, eksplosioner og tortureksperter.

Lyt med når de tre værter skal finde ud af, om det her faktisk er en julefilm, om Riggs når hjem til juleaften i tide og om hunden Sam får fanget katten.

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit