Afsnit 182: Welcome Back To Crystal Lake - Friday the 13th: Part III (244 min, 223 MB)

Back by popular demand! Vi bøjer os i lejrskole-støvet og anerkender, at ingen serie tidligere har skabt så massiv en storm af lytterønsker og reaktioner om, at vi skulle færdiggøre hele serien. Heldigvis har værterne sjældent moret sig så meget, som med gennemgangen af de to første afsnit om familien Voorhees blodige eskapader, så vi tager med glæde udfordringen op.

For med dagens afsnit starter vi en ny serie, som vil tage os hele vejen igennem Jason Voorhees filmiske univers. Gennemgangen af de to foregående kapitler kan findes i vores "Halloween Special" serie og i "To Be Continued" serien respektivt. De næste ti film (inklusive genindspilningen) får alle sammen kærlig behandling her i "Welcome Back To Crystal Lake" serien.

Første skud på stammen er skelsættende på mange punkter. For det første signalerede den et kortvarigt, men ihærdigt, forsøg fra Hollywood på at genoplive den på det tidspunkt slemt tilredte 3D genre. For det andet, og i virkeligheden langt vigtigere, så er det endelig med dette kapitel i serien, at Jason får sin ikoniske hockeymaske og kan bevæge sig med ny swagger og selvsikkerhed ud i en verden, der ellers har været så hård ved den stakkels dreng med det lave selvværd. Det afstedkommer selvfølgelig et endnu højere antal dødsfald end tidligere og filmens bagmænd har nu ramt den perfekte balance mellem hvad de kan vise og stadig slippe afsted med en R-rating. Så må vi håbe at de senere i serien også begynder at interessere sig for indhold i karakterer og fortælling... Men lad det ligge for nu, for som altid er fokus lagt på skabelon-agtige teenagere, der drikker, tager stoffer og dyrker sex så snart de kan komme til det og derfor som det naturligste i verden ligger under for Jasons blodtørst.

Denne gang krydrer vi det hele med alt fra fesne rockertyper til en fesen ny udgave af Crazy Ralph til endnu mere fesent skuespil og filmhistoriens mest fesne lille vandpyt af en sø. Det hele er rablende og muligvis ikke særligt dygtigt lavet. Men mon ikke det alligevel er helt vidunderligt vanvittigt? Jason gør i hvert fald sit med alt fra høtyve til kødøkser til harpuner til ildragere til de bare næver og selvfølgelig endelig hans elskede machete for at vi skal underholdes, skræmmes, mores, væmmes og begejstres.

Vi byder selvfølgelig også på en grundig gennemgang af denne films tilblivelse og på en historisk gennemgang af 3D på film.

Så lyt med og find ud af hvad Jason har oppe i ærmet af fantasifulde likvideringer denne gang... Nu i 3D!

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit