Afsnit 185: The Wasteland - Mad Max Beyond Thunderdome (292 min, 249 MB)

Two men enter, one man leaves. Bust a deal, face the wheel. Aunty-ismerne står i kø i FFF værternes tredje tur ud i The Wasteland.

Vores alle sammens favorit postapokalyptiske ensomme vandringsmand, Max Rockatansky, mangler som altid vand, mad og brændstof. Denne gang skal disse fornødenheder anskaffes i handelsbyen Bartertown, hvor Aunty Entity styrer løjerne med hård hånd. Men for at få fyldt sit forsyningsdepot op må Max først gennemgå en masse prøvelser. Han skal skovle griselort, redde både børn og gale videnskabsmænd, krydse ørkenen i bagbundet tilstand til hest, overvinde kviksand, se på lysbilleder, spille lykkehjul, have sit hår klippet og selvfølgelig, mest ikonisk, en tur i dødsburet Thunderdome og kæmpe med det gigantiske kødbjerg, Blaster.

Under forberedelserne til filmen døde producer Byron Kennedy i en helikopterulykke. Den tragiske begivenhed kastede lange skygger over George Miller og resten af produktionen. FFF værterne taler selvfølgelig om de mærker dødsfaldet har efterladt på filmen, men vi vender også alt muligt andet lige fra filmens æstetik, manusstruktur, popkulturelle indflydelse og de mange ting, der har inspireret filmen til så forskellige emner som Metallica, The Maze Runner, prøvetid på teateret, russiske arbejdslejre, Peter Pan, Fluernes Herre, Jean Michel Jarres storhedstid og forbavsende mange andre emner.

Hvor lander den tredje Mad Max film i forhold til de andre i serien? Hvad sker der med Millers barske univers, når det presses ned i en PG-13 rating? Er det en god ting, at vi kommer til at sammenligne en stor del af filmen med Ewoks og taler om et begreb som Jump the Shark? Og kan Tina Turner virkelig være så sikker på, at der ikke er brug for endnu en helt?

Lyt med og få svar på dette og meget, meget mere, når FFF frygtløst kaster sig ned i svinestien for at finde ud af, hvad der gemmer sig Beyond Thunderdome!

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit