Afsnit 187: The Wasteland - Mad Max: Fury Road Part I (213 min, 195 MB)

FFF tager hul på sidste kapitel om Max og hans vanvittige verden. Hvor stærkt kontinuitet den fjerde film om den læderklædte ørkenvandrer har til de forrige ved vi ikke, men vi ved at der er gået 30 år imellem biografpremiererne på Beyond Thunderdome og Fury Road, og det har selvfølgelig sat sine spor på resultatet. Mad Mel er skiftet og ud med Mad Tom (ikke Cruise, selvom den joke ligger lige til højreskøjten) og de visuelle virkemidler, som George Miller & Co. har til rådighed for at hive sit publikum dybt med ind i The Wasteland har gennemgået en enorm udvikling. Selvom de på forbilledlig vis holder sig fra alt for meget CGI og tværtimod dyrker de fysiske stunts og effekter som få, hvis nogen, film i verdenshistorien, så byder paletten denne gang på ikonisk grading, sjælden set bedre brug af 3D og et optrin af bizarre skæbner, som Miller kun kunne drømme om i starten af sin karriere.

Selvom det mest main stream publikum aldrig helt fandt glæden ved den oprindelige trilogi, så var den elsket af sine fans i en sådan grad, at en opfølger så mange år senere, uden Gibson, virkede som en opgave, der var dømt til at slå fejl, til trods for at Miller vendte tilbage og fik næsten ubegrænsede økonomiske midler til rådighed. Men efter et langt og udfordrende produktionsforløb dukkede den første trailer op og pludselig var Fury Road en af de mest imødesete film i 2015.

Filmen tog røven på både fans og anmeldere i en sådan grad, at der blev talt om en øjeblikkelig klassiker og da årtiet gik på hæld toppede lige netop denne højoktane, postapokalyptiske actionbasker flere "dekadens bedste" lister end nogen anden film. Var det fordi den mere seriøse og kunstneriske film havde trange kår i 10'erne? Var det fordi franchisefilmene endegyldigt havde overtaget fortælleformen? Var filmen et eksempel på den ultimative zeitgeist film, der til gengæld ikke holder ved nærmere eftersyn? Eller er Furiosas eventyr rent faktisk endnu dybere og vellavet end folk måske var klar over, da den enarmede krigerinde dukkede op på skærmen første gang?

Få svar på dette og meget mere, når vi dykker dybt ned i det radioaktive australske ørkensand!

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit