Afsnit 116: Double Bill - The Need For Speed - Top Gun (317 min, 290 MB)

Det er blevet tid til FFF's første Double Bill - To afsnit om to film, der er beslægtede, enten handlingsmæssigt, tematisk eller på anden snedig vis. Første Double Bill er The Need For Speed! To gange højoktan action med Tom Cruise i hovedrollen.

Don Simpson og Jerry Bruckheimer er to af de mest ikoniske navne, når talen falder på 80'er film. De to producere definerede en æstetik og skabte sig et brand, der byggede på look og tempo fra reklamefilm og musikvideoer med farvemæthed, hurtige klip, slowmotion, glidende kamerabevægelser, store eksplosioner, seje helte, lækre kvinder og store våben og maskiner. Alt sammen med et umiskendeligt spor af hvidt pulver rundt om i kanterne... For 80'erne var ekstreme på deres helt egen egocentrerede macho-agtige måde.

De to party-producere havde en evne til at spotte filmpotentiale i alt fra magasinartikler til forlystelsesparker, hvor det ofte handlede om koncept over indhold, og de allierede sig med en række visuelt stærke instruktører og nogle af tidens hotteste unge stjerner. Mest markant med den defintive Simpson/Bruckheimer-film: Top Gun fra 1986.

Tom Cruise var ved at bryde helt igennem stratosfæren som branchens største, nye stjerne. Tony Scott var et af de hotteste nye instruktørnavne. Reagan-æraen var på sit højeste, så der var rigeligt plads til at hylde en del af det amerikanske forsvar og skyde nogle slemme kommunister ud af skyerne. Der er beachvolley, uniformer, jagerfly, sex, motorcykler og en hel masse undertoner, som alt sammen vendes i dette afsnit af Filmpodcast For Folket.

Spænd dig ind i cockpittet og hold godt øje med din wingman. Og god fornøjelse med en tur gennem lydmuren med the best of the best.

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit