Afsnit 168: Steven Spielberg Podcast 12 - Indiana Jones and the Last Crusade Part I (261 min, 239 MB)

På trods af sommerheden forsætter vi turen gennem Steven Spielbergs filmografi og denne gang er vi nået til den tredje film i serien, Indiana Jones and the Last Crusade fra 1989.

Efter successen af de to forrige film om Indiana Jones lå der en klar aftale mellem Spielberg og George Lucas, at serien skulle rundes rigtigt af med det sidste og endegyldige eventyr.

På trods af denne enighed var de ikke helt enige om hvad indholdet i filmen skulle være. Lucas var opsat på at eventyr plottet helst skulle overgå de to forrige, mens Spielberg privat var begyndt at grave nede i sit eget forhold til sin far og derfor havde et behov for at dette også kunne ses i manusskriptet og den endelige film. Til slut fik de begge det de gerne ville ha og filmen har derfor ikke bare én men to skatte. Jagten på Den Hellige Gral og jagten på stumperne af et forlist far/søn forhold.

Som vi har snakket om på de tidligere Indiana Jones podcasts så kunne Spielberg ikke få lov til at lave en James Bond film så da det istedet blev en eventyr filmserie, var det naturligt at lade hovedkarakteren inspirere af Bond. Det var derfor helt naturligt at lade James Bond himself, Sean Connery, spille Indiana Jones' far. Connery fik her en af sine mest ikoniske roller i en i forvejen gloværdig karriere, og hvis der nogensinde har været en rollebesætning og et filmhold bag kameraet, der tilsammen skriger Filmpodcast For Folket, så må det være på denne film.

Vi har tidligere kastet vores kærlighed på Indiana Jones og nu blander vi så Bond serien oveni, det kan jo næsten ikke gå galt. Alligevel kan man ikke lade være med at tænke på om Lucas og Spielberg har gjort for meget for at lave den ultimative eventyrsafslutning og familie forsonings film? Bliver det noget rod at vi ikke længere bare har den simple plan hvor Indiana Jonas bare skal fra A til B til C og så finde stedet hvor X markerer hvor skatten ligger begravet?

Nazisterne er tæt på at finde en skat som kan ændre verdenshistorien for evigt og der er kun en mand som kan komme dem i forkøbet, Henry Jones Sr! Men da han forsvinder må sønnike samle stumperne op og forsøge en slutspurt i jagten på Gralen og farmand.
Gør dig klar til en tredje tur til Venedig hvor hele eventyret er bundet op på indholdet af en gammel støvet dagbog, og lad os se om Indiana Jones kan klare ærterne og denne gang endelig får skatten med hjem.

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit