Afsnit 191: Steven Spielberg Podcast 15 - Jurassic Park Part I (233 min, 213 MB)

Endelig vender FFF tilbage til Spielbergs filmiske univers. På vores episke rejse gennem mesterinstruktørens omfattende CV er vi nået til dino-blockbusteren over dem alle, Jurassic Park.

I sommeren 1993 præsterede Onkel Steven et dengang enestående mesterstykke: Han overtog pladsen som instruktør af verdens største økonomiske filmsucces fra... sig selv. Jurassic Park vippede det venlige lille rumvæsen, E.T., af box office tronen, da Spielberg i samarbejde med de visuelle troldmænd fra Industrial Light and Magic bragte de ellers uddøde kæmpeøgler tilbage i levende live på biograflærredet. Et biologisk vidunder og en film, der havde ladet vente på sig i 65 millioner år (nogenlunde lige så lang tid, som lytterne har måttet vente siden sidste afsnit i vores Spielberg serie).

Vi byder på vores sædvanlige grundige gennemgang af tilblivelsen af filmen, når vi dykker ned i Michael Crichtons forfatterskab, Richard Attenboroughs skuespillerkarriere, hvad Steven har haft gang i siden sidst og meget, meget mere i dagens udflugt til en lille ø ud for Costa Ricas kyst.

Så lyt med og lær alt om spritnye begreber som DNA, kloning og CGI, når vi tager dig med 27 år tilbage i filmhistorien.

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit