Afsnit 40: FFF Goes West 2015 Podcast 5 - Unforgiven (216 min, 198 MB)

Clint Eastwood er umulig at komme udenom, når man skal introduceres til westerngenren, så selvfølgelig skal han også have sin velfortjente plads i denne serie. Vi kaster os i dag i sadlen (og falder af et par gange i forsøget) med Clintens Oscar vindende Unforgiven, som samtidigt var hans erklærede afsked med genren, der gav ham sit store gennembrud.
Eastwood hives ud af sin selvvalgte gunslinger pension, for at hævne overfaldet på en prostitueret i byen Big Whiskey. Men byens sherif (spillet af en Oscar vindende Gene Hackman) byder ham langt fra velkommen med åbne arme.
Som sædvanligt går vi grundigt til værks, når vi taler os igennem skuddueller, saloons, støvede gader, regnvåde tableauer og dødsfald på lokum. Det går ikke stille for sig, når FFF diskuterer alt fra de store tematikker til det filmiske håndværk, fra detaljerne i plottet til subteksten i skuespillernes præstationer.
Hvem lyver mest om sine egne færdigheder, English Bob eller Little Bill? Er Ned og Sally gift? Hvor langt kan The Schofield Kid se? Hvad lokker egentligt William Munny tilbage i sadlen? Er filmen den anti-voldsfilm, som den i sin tid blev rost for, eller er den et våben-glorificerende blodsorgie? Og hvor vigtigt er det for værterne af FFF, at en film har en udvikling og en hovedkarakter lærer noget i løbet af historien?
Spænd seksløberen og nyd endnu en tur i det vilde vest.

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit