Afsnit 121: Steven Spielberg Podcast 01 - Duel (280 min, 256 MB)

Året 2016 stod for os i James Bond filmenes tegn og efter en hårrejsende tur gennem den serie, var der hårdt brug for at lade batterierne op igen. Vi havde det som Daniel Craig efter den sidste Bond film og var ikke liiiige klar til endnu en tur med så lang en podcast serie.
Men som med Craig er vi også kommet ovenpå igen og vi er nu klar til at kaste os over den store nye Filmpodcast For Folket serie, som denne gang kommer til at handle om Steven Spielbergs film.

Spielberg er kendt som en af vor tids største filminstruktøre og en filmskaber, også når han ikke selv står bag kameret. Han har en filmkarriere som strækker sig over mere end 50 år og han har været med til at give os nogle af vores mest elskede blockbusters.

På hver podcast i denne serie kommer vi til at se nærmere på Spielbergs filmiske kendetegn og fortælleredskaber efterhånden som han udvikler og perfekterer dem.

For ikke at skulle sidde og snakke Spielberg frem til 2025, har vi besluttet 'kun' at fokusere på de titler han selv har instrueret og som var ude i biograferne. Det betyder at vi har sorteret alle hans mange producer, executive producer, konsulent og manusskript krediteringer fra i denne podcast serie.
Det vi til gengæld står tilbage med er en fantastisk 34 afsnits serie som kommer til at strække sig fra de helt tidlige film med de små budgetter og frem til hans første film med brug af Virtual Reality.
Vi skal se på hajer, dinosaure, arkæologer, rumvæsner og nazister. Vi skal se på de skrøbelige familiestrukture og hvordan verden indimellem kan virke hård for et barn når man ikke forstår verden omkring sig.
Vi skal møde helte og skurke, vindere og tabere, og indimellem blive i tvivl om hvilken kasse de mon passer ned i. Vi skal grine med dem når det går godt og græde med dem når de går så meget frygteligt igennem.

Vi har glædet os meget til at komme igang med denne serie og håber I er klar til at rejse med os når vi snakker om Steven Spielbergs film og fantastiske karriere.

Første skud på stammen er "Duel" fra 1971 som på trods af at den oprindelig var lavet med henblik på kun at blive vist på tv, også udkom i biograferne.

Vi snakker denne gang om Spielberg rejse fra de unge år i Phoenix, Arizona og frem til hvordan han fik sin start i Hollywood og selvfølgelig hvordan han fik muligheden for at lave "Duel". Vi vender også de mange tv afsnit, mentorene og hans diskusion med den svedende Marlon Brandon i en kælder.

Selve filmen bliver selvfølgelig også snakket igennem med den sædvanlige grundighed og på trods af værternes udtalte idoldyrkelse bliver der ikke lagt fingre imellem når noget stikker ud.

Check olie, vand og benzin, og spænd sikkerhedsselen for nu skal vi ud og udkæmpe en kamp på liv og død på de små støvede californiske veje.

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit