Afsnit 143: Double Bill: Verhoeven's Cops & Bugs - RoboCop (1987) Part I (239 min, 218 MB)

Vi slutter 2018 af med et dobbelt-brag på podcasten. Hvis nytårsfester forbindes med over the top crazyness, store kanonslag og overflod af sex, drugs og en verden ude af kontrol, så er der ingen større nytårsfest end en god gang Paul Verhoeven.

Den hollandske galning har gjort sig bemærket for mangt og meget i sin farverige karriere, men for mange topper manden, når han kaster sig over den genre, han ellers ikke brød sig om til at starte med. For der sker noget helt særligt, når træsko-krigeren bevæger sig ud i en god gang science fiction.

Selvom Verhoeven påstår, at han forholder sig apolitisk til sine film, så skinner hans skarpe og komiske glimt i øjet tydeligt igennem i dagens Double Bill, der består af to gange hårdkogt science fiction action satire, med tyk streg under det satiriske. For han sætter en kæmpe lup foran den verden, han ser omkring sig og udstiller en forstørret version, så vi andre kan grine og græmmes med. FFF dykker nemlig ned i Verhoevens to hovedværker, RoboCop og Starship Troopers i dagens dobbeltafsnit (som så ender med at brede sig ud over hele fire episoder, fordi der vanen tro er meget at tale om): Verhoeven's Cops & Bugs.

Første går turen til Detroit City, hvor gaderne er plaget af narkobander og store firmaer gør deres bedste for at overtage alle offentlige institutioner, inklusive politiet, der er magtesløse overfor den voldsomme kriminalitet. Selvom filmen foregår i en nær fremtid, så er den først og fremmest et knivskarpt portræt af 80'ernes yuppieisme og overforbrug.

Der er gang i den fra start, når den nyankomne politimand, Alex Murphy, skydes i smadder af en narkobande. Hans lemlæstede rester stykkes sammen og puttes i en ny indpakning, da han Kristus-agtigt vender tilbage til gaden for at uddele bøllebank, nu i skikkelse af den ultimative politimand, fremtiden indenfor lov og orden: RoboCop!

Lyt med når vi tager hul på første del af dagens maraton-rejse ud i Verhoevens skøre, barske, komprimisløse og vanvittigt underholdende univers.

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit