Afsnit 178: Adventskalender 2019 Podcast 3 - Miracle on 34th Street (1947) (318 min, 291 MB)

Julen nærmer sig med hastige rensdyr-tråd og Filmpodcast For Folket fyrer op for årets tredje advents-afsnit. Vi har tidligere beskæftiget os med film både med og uden Julemanden i denne serie, så nu må der altså fælles en endelig dom: Findes den glade gavegiver virkelig eller er han ren fantasi? Retten er sat!

Kris Kringle er en ældre, hyggelig gut, der har en påfaldende stor viden om Julemandens vaner og bestemt ikke er tilfreds med den alkoholiserede stand in, der er klædt ud i rødt velour og falsk skæg til den årlige Macy's Day Parade i New York. Da stormagasinet ser sig nødsaget til at fyre deres ellers fastansatte fuldebøtte og pludselig står uden årlig hyggespreder, ser Maureen O'Hara sig nødsaget til at ansætte Kringle i rollen. Der viser sig dog at være noget ganske særligt ved lige præcis denne gamling. For Kringle er ikke selv et sekund i tvivl: Han er den vaskeægte sande Julemand og har sat sig for at ændre forretningsstrategien for samtlige stormagasiner i landet, smede O'Hara sammen med hendes giftelystne nabo og hjælpe hendes datter, spillet af den legendariske barnestjerne Natalie Wood, med at genfinde ikke bare troen på julen, men på fantasi og barnligheder og håb. Magthaverne kan naturligvis ikke leve med, at der er nogen, der prøver at sprede kærlighed, venlighed og hjælpsomhed. Især ikke her op til jul! Så Kringle slæbes i retten efter at have basket en særdeles ukvalificeret psykolog oven i hovedet. Nu må de for en gangs skyld få testet julens ultimative spørgsmål: Findes Julemanden og kan det på nogen måde tænkes, at denne kringlede Kris er alle børns foretrukne kanerytter?

Værterne får rig lejlighed for at diskutere alt fra børneopdragelse til retsprincipper, mens vi vender alt fra kommercialisering af julen til borgeretsforkæmpere og historiske forsvarsadvokater til den dramaturgiske struktur på at lære et barn at lege gorilla til slibrige detaljer om O'Haras påståede eskapader i biografmørket i L.A. og hendes kamp mod det tabloide medie Confidential.

Så hop med op på julemandens skød, når vi debaterer hans eventuelle tilknytning til Amish folket, postvæsnets effektivitet igennem tiderne og Edmund Gwenns placering som all time film-kanefører, når han nu trods alt er den eneste, der har vundet en Oscar for (måske) at spille Julemanden.

Dagens værter: Morsingboen, Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit