Afsnit 181: The Wasteland - Mad Max (307 min, 281 MB)

FFF tager på tur ned ad den støvede landevej, der fører ud i Australiens postapokalyptiske ørken, The Wasteland. I fire afsnit afsøger vi alle udkanter af George Millers Mad Max filmunivers.

Første bid af den radioaktive kage er den oprindelige midnatsfilm-basker fra 1979, Mad Max. En purung Mel Gibson får sit internationale gennembrud, som den læderklædte super politimand, Max Rockatansky, der balancerer lige på grænsen mellem galskab og genialitet og derfor er den bedste af de bedste, når det kommer til at køre dødsræs med motorbøllerne, der terroriserer vejene i den hårdt plagede nær-fremtid.

Dagens afsnit byder på højoktane bilstunts, skræmmende motorcykel psykopater, futuristisk ørkendisko med en film, der har inspireret alt fra The Terminator til RoboCop til Saw serien.

Vi taler australsk nybølgefilm fra 70'erne, Ozploitation, voldtægter, retssystemet, kærlighedsmontager, plotstruktur og meget, meget mere, når vi tager på tur med Mad Max, Goose, Toecutter, Johnny the Boy, Nightrider og alle de andre vanvittige skabninger, som allerede i første kapitel begynder at titte frem fra George Millers fantasifulde og temmeligt bizarre hjerne, som utvivlsomt er påvirket af hans mange potentielt traumatiske oplevelser i sin fortid som læge på en akut skadestue. Som manden selv siger: De talte dengang ikke så meget om "homicide" som "autocide" i Australien. Fundamentet for en gal verden er lagt.

Så lyt med og få svar på om titlen betyder at Mad Max er vred eller vantittig... Eller begge dele...

Dagens værter: Kristian og Nikolaj.
Gæstevært:

NAVIGATIONTidligere afsnit

NAVIGATIONNæste afsnit